Kristin Asbjørnsen

Kristin er en av de mest orginale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom de siste 25 år. Hennes kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal konsertvirksomhet.

Kristins genuine tolkninger av afroamerikanske spirituals danner rammen for hennes intimkonserter, i duoformat med gitarist Olav Torget.  Hun fremfører også enkelte sanger fra Traces Of You.  

Kristin har gjort et formidabelt arbeid med å nytolke, bearbeide og utvide afro-am spirituals. Som sterke livsutrykk har folketonene beveget seg og skapt bevegelser på tvers av landegrenser, uavhenig av tid, sted og trosretninger.

På stillferdig og besvergende vis omfavnes sangene; rått, groovy og sildrende, båret fram av Kristins eiendommelige sang. Hennes emminente gitarist Olav Torget skaper en særegen lyd, det rike kammerspillet bærer avtrykk fra både vestafrikansk, afroamerikansk musikk og kontemplativ kirkemusikk.

Det er alltid en stor opplevelse å høre Kristin på scenen, og det er duket for en rik konsertopplevelse med Kristin og hennes eminente medmusiker Olav Torget.

Disse sangene – skapt av de afrikanske slavene i statene – rommer livstemaer som alltid er aktuelle. Det har vært rikt å stå i vandringssangene over tid; de rommer så sterkt dette sammensatte og erfarte livet.  Trøstesanger og kraftsanger.  Jeg har gått i dialog med materialet, både som sanger og låtskriver. Ofte omdannes sangene, fragmenter av ulike spirituals sammenflettes, tekst og musikk utvides og lukes i.”

Kristin Asbjørnsen

Leave a Reply

%d bloggers like this: