Mer enn en konferanse

Rettferdskonferansen er en bevegelse for dem som ønsker å bekjempe urettferdighet. I 2020 samles vi digitalt, med en streamet minikonferanse, en podcast og fire webinarer. Ingen påmelding påkreves, men meld deg gjerne på Facebook-eventen for minikonferansen, så har du en påminnelse.

Hold av datoene og del gjerne arrangementene med venner og kjente!

TEMA FOR 2020: På jorda som i himmelen

Vi inspireres i år særlig av Jesaja 61:1-4 og Bibelens budskap om frigjørelse, nyplanting og gjenoppbygging. Vi er kalt til å skape en bit av himmelen i en urettferdig verden – På jorda som i himmelen. Vi ser nærmere på hva det betyr i praksis, i vårt forhold til Gud, til det skapte, til hverandre og til anstendig arbeid.

MINIKONFERANSE, 13. OKTOBER KL. 09:30-12:00

Årets konferanse avholdes digitalt og streames både på rettferdskonferansen.no og på vår facebookside. Innledningene der er starten på samtaler som kan fortsette ut over høsten, i vår podcast, på fire webinarer, og i din kirke, menighet, arbeidsplass eller familie.

Vårt forhold til Gud
Teologi og rettferd: Hva betyr Bibelens ord om rettferdighet i vår verden?

  • Olav Fykse Tveit – Biskop og preses, Den norske kirke
  • Sunniva Gylver – Sokneprest, Den norske kirke
  • Erik Andreassen – Pastor, Oslo misjonskirke Betlehem

Vårt forhold til det skapte
Mye i verden vil endres etter korona-pandemien. Hvordan snur vi håpløshet til et kall om rettferdighet og handling? Og hva kan vi som kristne gjøre annerledes i gjenoppbyggingen av økonomi og annen aktivitet?

  • Sofie Nordvik – Klimapolitisk talsperson, KFUK-KFUM Global
  • Erik Solheim – Tidligere sjef for FNs miljøprogram

Vårt forhold til anstendig arbeid
Hvordan stopper vi moderne slaveri? Hvordan skaper vi arbeidsplasser der andre ikke har håp og ser potensialet for forandring?

  • Dag-Inge Ulstein – Utviklingsminister (KrF)
  • Bjart Th. Pedersen – Fagsjef for bærekraftig handel i Norgesgruppen

Vårt forhold til hverandre
Hvordan etterlever vi Bibelens ord om nestekjærlighet i praksis i Norge i dag? Hvordan er det å starte på nytt i Norge, som flyktning i et nytt land?

  • Kristin Stordal – Fagkonsulent i avdeling for velferd og utvikling, Frelsesarmeen
  • Lemma Desta – Rådgiver for migrasjon og flerkulturelt arbeid, Norges Kristne Råd

PODCAST

20. oktober 2020 lanserer Rettferdskonferansen sin egen podcast. Her vil du kunne høre igjen innleggene fra minikonferansen og intervjuer med dyktige kristne ledere og ressurspersoner. Se etter den der du hører på podcast og på våre facebooksider.

WEBINARER – SAMTALENE FORTSETTER…

Vi møtes igjen ut over høsten, med korte webinarer som følger opp de fire temaene fra minikonferansen. De finner sted 27. oktober, 3. november, 10. november og 17. november. Du kan følge dem her på nettsiden og på facebooksiden vår kl. 19:00-20:00, med et påfølgende gruppearbeid på Zoom 20:00-20:30.

Klikk deg inn her for å lese mer om hvert av webinarene.

Webinarene egner seg godt som utgangspunkt for videre samtale, så det kan være en god ide å legge bibelgruppa, smågruppa til disse kveldene, eller samles på annet vis for å se det sammen og ha gruppearbeidet dere imellom der dere er.

Tilbakeblikk: Her kan du lese om det som skjedd i fjor, på Rettferdskonferansen 2019.

%d bloggers like this: