Mer enn en konferanse

Rettferdskonferansen er en bevegelse for dem som ønsker å bekjempe urettferdighet. Den 13. oktober 2020 avholdt vi vår minikonferanse, den kan du se om igjen her (Trykk F5 for å oppdatere siden dersom video ikke fungerer):

Rettferdskonferansen 2020 del 1

Publisert av Rettferdskonferansen Torsdag 8. oktober 2020

TEMA FOR 2020: På jorda som i himmelen

Vi inspireres i år særlig av Jesaja 61:1-4 og Bibelens budskap om frigjørelse, nyplanting og gjenoppbygging. Vi er kalt til å skape en bit av himmelen i en urettferdig verden – På jorda som i himmelen. Vi ser nærmere på hva det betyr i praksis, i vårt forhold til Gud, til det skapte, til hverandre og til anstendig arbeid.

MINIKONFERANSE, 13. OKTOBER KL. 09:30-12:00

Årets konferanse ble avholdt digitalt og streamet både her på rettferdskonferansen.no og på vår facebookside. Innledningene derfra håper vi kan være starten på samtaler som kan fortsette ut over høsten – i vår podcast, på fire webinarer, og i din kirke, menighet, arbeidsplass eller familie.

Vårt forhold til Gud
Teologi og rettferd: Hva betyr Bibelens ord om rettferdighet i vår verden?

  • Sunniva Gylver – Sokneprest, Den norske kirke: Om å gjenreise det som før lå øde. – Et innlegg om bibelsk rettferdighet (Manus her)
  • Olav Fykse Tveit – Biskop og preses, Den norske kirke: En verdensvid lokal kirke som kjemper – hva betyr ‘På jorda som i himmelen’ i praksis?
  • Erik Andreassen – Pastor, Oslo misjonskirke Betlehem: Mot til å si fra. Tør vi?

Vårt forhold til det skapte
Mye i verden vil endres etter korona-pandemien. Hvordan snur vi håpløshet til et kall om rettferdighet og handling? Og hva kan vi som kristne gjøre annerledes i gjenoppbyggingen av økonomi og annen aktivitet?

  • Sofie Nordvik – Klimapolitisk talsperson, KFUK-KFUM Global: Hvordan snu håpløshet til et kall om rettferdighet og handling?
  • Erik Solheim – Tidligere sjef for FNs miljøprogram: Hvordan bygger vi verden opp igjen etter korona, denne gangen mer rettferdig og bærekraftig?

Vårt forhold til anstendig arbeid
Hvordan stopper vi moderne slaveri? Hvordan skaper vi arbeidsplasser der andre ikke har håp og ser potensialet for forandring?

  • Dag-Inge Ulstein – Utviklingsminister (KrF): Til kamp mot moderne slaveri
  • Bjart Th. Pedersen – Fagsjef for bærekraftig handel i Norgesgruppen: Migrantarbeid i norsk næringsliv

Vårt forhold til hverandre
Hvordan etterlever vi Bibelens ord om nestekjærlighet i praksis i Norge i dag? Hvordan er det å starte på nytt i Norge, som flyktning i et nytt land?

  • Kristin Stordal – Fagkonsulent i avdeling for velferd og utvikling, Frelsesarmeen: Hvordan kan vi bedre ta imot flyktninger i Norge?
  • Lemma Desta – Rådgiver for migrasjon og flerkulturelt arbeid, Norges Kristne Råd: Om å begynne på nytt, nå i Norge

Tilbakeblikk: Her kan du lese om det som skjedd i fjor, på Rettferdskonferansen 2019.

%d bloggers like this: