Hva sier bibelen om dagens utfordringer med klima og miljø?

Samtaler etter webinaret:

Trykk her for å bli med: www.zoom.rettferdskonferansen.no
(Passord er 031120 – webinarets dato)

Jorda er truet. Klimaet er i endring og vi befinner oss midt inne i en stor masseutryddelse av arter. Vi er avhengig av naturen for å overleve. En såret jord rammer mennesker urettferdig. Hva sier Bibelen om disse utfordringene? Kan vi fortsette å leve som før? Gjør korona-pandemien at vi nå stopper opp – og reflekterer rundt hvordan måten vi lever på kan hindre Guds gode vilje for alt det skapte?

Det blir en panelsamtale om hva vi kan gjøre som enkeltmennesker, kirker og organisasjoner, og vi får gode eksempler på hva man kan gjøre – som individer og fellesskap.

Det vil være mulig å stille spørsmål til paneldeltakerne i kommentarfeltet på Facebook. Det er ikke nødvendig med påmelding, men gi oss gjerne beskjed om at du har tenkt å følge sendingen på facebook-arrangementet.

Ide for kristne fellesskap: Lag et lokalt arrangement, la dere engasjere av innleggene, samtalen og eksemplene som blir vist frem – og bruk dette som utgangspunkt for diskusjoner om hva dere kan gjøre i deres nærmiljø.

Dette webinaret tar sitt utgangspunkt i årets tema for Season of Creation: «Et jubelår for jorden: Nye rytmer, nytt håp». Her kan du se inspirerende filmer for å lære mer om Creation Care.

Ordstyrer: Per Ivar Våje, seniorrådgiver i Seksjon for diakoni og samfunn i Kirkerådet.

Tid: 3. november, kl. 19:00-20:00 (Gruppearbeid på zoom eller på lokale samlinger, 20:00-20:30)

Sted: Strømmes her på nettsiden og på facebook-siden til rettferdskonferansen.

Program:

  • Katharine Hayhoe: What are the most challenging facts of science about the development of our planet? How should this concern us as Christians?
  • Dave Bookless: What can we learn from the corona crisis from a biblical perspective?
  • Samtale med Sofie Nordvik, klimapolitisk ansvarlig i KFUK-KFUM Global og Hilde Gunn Sletten, prest i Den Norske Kirke.

Om innlederne:

Rev. Dr. Dave Bookless is Director of Theology for A Rocha International (www.arocha.org), an international Christian nature conservation organisation. He is also part-time Minister of an Anglican church in multiracial Southall, London, a member of the Church of England’s Environment Working Group, and a Global Catalyst for Creation Care with the Lausanne Movement. Born in India, Dave and his wife Anne have lived with their family in multifaith Southall since 1991. Dave has a Cambridge PhD in theology and environment, has spoken and lectured on environmental issues across six continents, and has contributed to over 20 books including Planetwise (translated into Chinese, Dutch, French, German and Spanish) and God Doesn’t do Waste. To relax, he enjoys wildlife, running, mountain walking and Indian food.

Katharine Hayhoe is an atmospheric scientist who studies climate change, one of the most pressing issues facing humanity today. But Katharine may be best-known to many people because of how she’s bridging the broad, deep gap between scientists and Christians— work she does in part because she’s a Christian herself. She’s been named by Christianity Today as one of their 50 Women to Watch, she serves as the World Evangelical Alliance’s Climate Ambassador and as the science advisor to the A Rocha USA, the Evangelical Environmental Network, Young Evangelicals for Climate Action, and she currently hosts the PBS digital series, Global Weirding: Climate, Politics and Religion.

Leave a Reply

%d bloggers like this: