Hva sier bibelen om dagens utfordringer med klima og miljø?

Publisert av Rettferdskonferansen Torsdag 29. oktober 2020

Etter webinaret hadde dem som ville det en gruppesamtale rundt følgende:

– Nevn en eller to ting fra det Dave og Katharine sa, som du tenker er viktig for deg å ta med inn i din kirkelige sammenheng her i Norge?
– Hvorfor synes du dette er spesielt viktig?
– Hva er det viktigste du kan gjøre som enkeltperson for å engasjere deg i en grønnere hverdag og omsorg for skaperverket?
– Hvordan kan du og dere som menighet / felleskap jobbe videre med disse perspektivene i din sammenheng?
– Har du konkrete forslag til hva du eller din menighet kan gjøre?

Jorda er truet. Klimaet er i endring og vi befinner oss midt inne i en stor masseutryddelse av arter. Vi er avhengig av naturen for å overleve. En såret jord rammer mennesker urettferdig. Hva sier Bibelen om disse utfordringene? Kan vi fortsette å leve som før? Gjør korona-pandemien at vi nå stopper opp – og reflekterer rundt hvordan måten vi lever på kan hindre Guds gode vilje for alt det skapte?

Det blir en panelsamtale om hva vi kan gjøre som enkeltmennesker, kirker og organisasjoner, og vi får gode eksempler på hva man kan gjøre – som individer og fellesskap.

Ide for kristne fellesskap: Lag et lokalt arrangement og se webinaret om igjen, la dere engasjere av innleggene, samtalen og eksemplene som blir vist frem – og bruk dette som utgangspunkt for diskusjoner om hva dere kan gjøre i deres nærmiljø.

Dette webinaret tar sitt utgangspunkt i årets tema for Season of Creation: «Et jubelår for jorden: Nye rytmer, nytt håp». Her kan du se inspirerende filmer for å lære mer om Creation Care.

Ordstyrer: Per Ivar Våje, seniorrådgiver i Seksjon for diakoni og samfunn i Kirkerådet.

Deltakere:

  • Katharine Hayhoe: What are the most challenging facts of science about the development of our planet? How should this concern us as Christians?
  • Dave Bookless: What can we learn from the corona crisis from a biblical perspective?
  • Samtale med Sofie Nordvik, klimapolitisk ansvarlig i KFUK-KFUM Global og Hilde Gunn Sletten, prest i Den Norske Kirke.

Om de internasjonale innlederne:

Rev. Dr. Dave Bookless is Director of Theology for A Rocha International (www.arocha.org), an international Christian nature conservation organisation. He is also part-time Minister of an Anglican church in multiracial Southall, London, a member of the Church of England’s Environment Working Group, and a Global Catalyst for Creation Care with the Lausanne Movement. Born in India, Dave and his wife Anne have lived with their family in multifaith Southall since 1991. Dave has a Cambridge PhD in theology and environment, has spoken and lectured on environmental issues across six continents, and has contributed to over 20 books including Planetwise (translated into Chinese, Dutch, French, German and Spanish) and God Doesn’t do Waste. To relax, he enjoys wildlife, running, mountain walking and Indian food.

Katharine Hayhoe is an atmospheric scientist who studies climate change, one of the most pressing issues facing humanity today. But Katharine may be best-known to many people because of how she’s bridging the broad, deep gap between scientists and Christians— work she does in part because she’s a Christian herself. She’s been named by Christianity Today as one of their 50 Women to Watch, she serves as the World Evangelical Alliance’s Climate Ambassador and as the science advisor to the A Rocha USA, the Evangelical Environmental Network, Young Evangelicals for Climate Action, and she currently hosts the PBS digital series, Global Weirding: Climate, Politics and Religion.

Leave a Reply

%d bloggers like this: