1 – Kalt til kamp mot urett

I denne episoden møter vi Andreas Andersen, generalsekretær i Misjonsalliansen, en diakonal misjonsorganisasjon som bekjemper fattigdom, fremmer rettferdighet og deler tro. Andreas var en av grunnleggerne av rettferdskonferansen her i Norge. Han har tidligere vært med på å re-starte Skjærgårds Mission and Music Festival, da den flyttet til Risøya i 2001, og har i mange år jobbet med mikrofinans – banker som gir lån til verdens fattige.

Vi lurer blant annet på hvorfor han mente at Norge trenger en kristen konferanse om rettferdighet, hva han tror at Gud ønsker vi skal gjøre med våre liv og hvilke drømmer han har for norsk kristenhet.

I denne episodens klipp skal vi høre Sunniva Gylver, prest i den norske kirke, fortelle om bibelsk rettferdighet, i sitt innlegg på minikonferansen den 13. oktober 2020. Hun har som prosjekt i livet at «Du aldri vet når du er et annet menneskes vendepunkt» og opptatt av at vi må bli kjent med hverandre på tvers av det som skiller oss.

Podcast-vert: Andreas Løland, strategisk kommunikasjonsrådgiver i Misjonsalliansen og leder av Rettferdskonferansens sekretariat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: