2 – Hva er annerledes med kristent utviklingsarbeid?

I denne episoden møter vi Hjalmar Bø generalsekretær i Digni – en paraplyorganisasjon for det langsiktige utviklingsarbeidet til 20 misjonsorganisasjoner og kirkesamfunn og Birgit Philipsen, generalsekretær i ADRA – Adventistkirkens globale utviklings- og nødhjelpsorganisasjon. Begge har lang erfaring fra arbeid blant verdens fattige, marginaliserte og forfulgte.  

Vi spør dem om hva som er annerledes med kristent utviklingsarbeid. Hvordan vi kan og bør se på misjon? Og hvordan denne typen arbeid har utviklet seg til det det er i dag?

I denne episodens klipp hører vi preses i den norske kirke Olav Fykse Tveit snakke om det kristne håpet og en verdensvid lokal kirke som kjemper. Han har tidligere vært generalsekretær i Kirkenes verdensråd i 10 år. Et økumenisk fellesråd som representerer over 500 millioner kristne, fordelt på 350 kirker i mer enn 110 land.

Podcast-vert: Andreas Løland, strategisk kommunikasjonsrådgiver i Misjonsalliansen og leder av Rettferdskonferansens sekretariat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: