6 – Hvordan skape anstendige jobber i utviklingsland?

I denne episoden møter vi Karen Lim Myrene. Karen er i Norge akkurat nå, men bor og arbeider til vanlig i Kambodsja, som utsending for Misjonsalliansen. Hun jobber med Mission Alliance Business Development – et initiativ for å skape anstendige arbeidsplasser gjennom investeringer og kapasitetsbygging i bedrifter med et stort potensial for vekst.

Vi snakker blant annet om hvordan Karen ser hennes arbeid i lys av kristen tro og hvilke erfaringer hun har gjort seg i arbeidet med å søke rettferdighet gjennom jobbskaping.

Karens morsmål er ikke norsk, så hun snakker engelsk, mens podcastvert Andreas Løland snakker norsk.

Her skulle vi også hørt et klipp av utviklingsminister Dag Inge Ulstein om internasjonal moderne slaveri og menneskehandel, og hva Norge gjør for å bekjempe dette. Men han måtte sende sin statssekretær Aksel Jacobsen – da han selv var i karantene.

Da KrF og Ulstein gikk inn i Solberg-regjeringen var intensivert kamp mot menneskehandel et viktig mål. I dette innlegget forteller Jacobsen mer om hva vi kan og bør gjøre for å stoppe handelen med mennesker, i Norge og i resten av verden.

Som en bonus fikk vi også besøk av Arina Amir – som var utviklingsminister for en dag. Arina brenner særlig for at alle jenter skal få utdanning, men som hun selv sier det: “Det hjelper ikke med utdanning dersom du holdes nede i moderne slaveri, eller blir giftet bort”.

Podcast-vert: Andreas Løland, strategisk kommunikasjonsrådgiver i Misjonsalliansen og leder av Rettferdskonferansens sekretariat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: