7 – Hva er moderne slaveri og hvordan bekjemper vi det?

I denne episoden møter vi Catharina Drejer, rådgiver i tankesmien Skaperkraft. Catharina har en mastergrad i Slavery and Liberation ved University of Nottingham, og har skrevet boka #Slavetech sammen med professor Kevin Bales. Hun kombinerer en dyp innsikt i forskningen på moderne slaveri med en sterk evne til å formidle de funnene til andre.

Vi skulle også hørt Bjart Thorkil Pedersen fra Norgesgruppen snakke om migrantarbeid i Norge, men han ble syk rett før minikonferansen. I stedet steppet Per Bondevik inn på kort varsel. Per har vært med på å etablere Rettferdskonferansen i Norge, og har jobbet i både Misjonsalliansen og Kirkens Nødhjelp – to av medarrangørene. Han har jobbet med næringsliv, samfunnsansvar og menneskerettigheter siden 2006, inkludert 6 år som leder i Etisk Handel Norge. Per er særlig opptatt av at vi må betale det det faktisk koster å produsere varer og tjenester under anstendige vilkår, ellers betaler andre prisen for det.

Podcast-vert: Andreas Løland, strategisk kommunikasjonsrådgiver i Misjonsalliansen og leder av Rettferdskonferansens sekretariat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: