Program

Klokken 09:00 den 18. oktober 2022, Frelsesarmeens lokaler i Oslo

Bolk 1 – En tro som forvandler liv Hovedinnleder: René August, anglikansk prest fra Sør-Afrika (deltar digitalt). Andre bidragsytere: Thormod Langeland, rektor ved frelsesarmeens offiserskole. Flere tbc.

Vi er en del av en verden med lignende ulikheter, der Norge tilhører den rike part. Men noe av urettferdigheten finner vi også på gater og bygder i Norge. Ser vi den ulikheten? Lar vi den gjøre noe med vår tro, og måten vi viser Guds kjærlighet i praksis? Og er det mulig å bare være norske kirker, når verdens urettferdighet bare er et tastetrykk unna?

Bolk 2 – Forbrukere som forvandler liv Hovedinnleder: Kalpona Aktar, Senter for arbeidersolidaritet i Bangladesh (BCWS) og industriALL (deltar digitalt). Andre bidragsytere: Lisa Sivertsen, Kirkens Nødhjelp og Eva Kittelsen, designer og reparasjonsgründer. Flere tbc.

Vi er bundet sammen med mennesker over hele verden gjennom vårt forbruk av alt fra klær til elektronikk. Hvordan kan vi skape positiv forandring for mennesker og miljø, som individ, menighet, og større felleskap?

Bolk 3 – Menigheter som forvandler liv Bidragsytere: Hilde Kirkebøen, initiativtaker i TID TID kafé og landhandel; Silje Kivle Andreassen, sokneprest i Holmlia kirke. Flere tbc.

Mange trosfellesskap lykkes godt med å skape gode arenaer for inkludering, og deltakelse på tvers av kulturer i lokalsamfunnet sitt. Hva er det som gjør at de lykkes og hva kan vi lære av dem?

Det vil i tillegg være kunstneriske innslag mellom bolkene og workshops etter lunsj som følger opp tematikken fra hovedscenen. Dette inkluderer:
– Vingespenn
– Kontekstuell bibellesning
– TID kafè og landhandel: Hvordan vi lykkes med bred deltakelse og inkludering
– Lansering av den nye boka “Developing Just and Inclusive Communities” (Regnum)
Mer kommer…

%d bloggers like this: